schoonloopmatten

Schoonloopmatten in vele kleuren of op maat gemaakt als logomat.

Helaas lopen we altijd vuil en vocht meer naar binnen en de taak van een schoonloopmat is ok dit zo veel mogelijk buiten te houden. Schoonloopmatten zijn er als buitenmatten en binnenmatten in verschillende soorten, maten en kleuren.

schoonloopmattenWat zijn nu de beste schoonloopmatten ? Dit hang meestal af van uw specifieke situatie, hoeveel mensen lopen er over de mat, zit u in een drukke winkelstraat, hoeveel vuil ligt er buiten enz. De ideale schoonloopzone bestaat uit een buitenmat en een binnenmat. Buiten zijn borstelmatten ideaal als eerste schoonloopmatten, ze halen het meest grove vuil van de voeten. Binnen heeft u dan een zachtere kwaliteit nodig. Zachter betekend fijner en dat maakt het mogelijk om meer vocht op te nemen en vast te houden.

Voor binnen hebben we verschillende typen schoonloopmatten

ze hebben of een wasbare nbr rubber rug of een niet wasbare vinyl rug. De wasbare matten worden o.a gebruikt in de verhuur van matten en zijn ook leverbaar als schoonloopmat met logo = logomat. De vloermatten met vinyl rug zijn niet wasbaar en kunnen ook als vast entreetapijt geïnstalleerd worden, in dat geval kunnen we ze leveren aan de rol.

Schoonloopmatten, de betere kwaliteiten zijn gemaakt van nylon in de versie 6 of 6.6. Goedkopere versies hebben een polypropyleen vezel. Deze laatste kwaliteit is goedkoper maar niet zo sterk en veerkrachtig als nylon. In Nylon is 6.6 de duurste kwaliteit maar heeft ook de beste eigenschappen. Een schoonloopmat moet lang meegaan en een sterke vezel zorgt daarvoor.

De vloermatten met nbr rubber rug zijn wasbaar. Door de matten te wassen zijn ze weer helemaal schoon te krijgen en gaan op deze manier lang mee. Tot 1,5 vierkante meter kunt u zelf thuis in een 7-8 kg wasmachine nog wassen, grotere matten kunt u laten wassen. De niet wasbare matten kunne met een sproei extractie methode schoongemaakt worden.

Rubber Matten

rubber mattenWij leveren een mooi assortiment aan kwaliteits rubber matten zoals deze ringmat met ingebouwde rand op de foto hiernaar. Deze rubber ringmatten zijn voorzien van kleine ringen die voldoen aan de Eu standaard. De schuin oplopende rand rondom zorgt voor een mooie afwerking van de mat, verhinderd struikelen over de mat en winkelwagen kunnen over deze rubber mat gerold worden.

Deze ringmat leveren we ook zonder rand, met speciale koppelstukken kunt u grotere oppervlaktes voorzien van deze rubber matten.

Wij gebruiken kwaliteitsrubber, d.w.z geen goedkope stinkende rubber maar kwaliteit die lang meegaat, die geen last heeft van haarscheurtjes na verloop van tijd. Goedkope matten kunnen last krijgen van haarscheurtjes, deze worden steeds groter en uiteindelijk kan het rubber van deze matten breken.

Wij leveren ook andere rubber matten zoals de fingertip of rubber brush. Duizenden vingertjes borstelen vuil van uw voete. Rubber matten hebben als voordeel dat ze eenvoudig schoon te maken zijn. De waterslag erover en ze zijn schoon. Hardnekkige vervuiling kunt u met een hoge drukspuit verwijderen.

Een klein overzicht van ons assortiment treft u hieronder aan:

 

Vloermat

Vloermat Veeg Je Voeten

Je veegt je voeten aan een vloermat dat klinkt logisch maar vegen mensen hun voeten wel echt aan een vloermat ? In de praktijk blijkt dat de meeste mensen hun voeten niet afvegen aan vloermatten. Dit betekend dat de mat niet optimaal zijn werk kan doen. Met dit feit kun je echter rekening houden door een mat met voldoende lengte te plaatsten. Ga er van uit dat iedere voet minimaal 2 keer in aanraking moet komen met de mat. Hiervoor is normaal een minimale lengte van 180 of 200 cm nodig maar meer is natuurlijk beter.

Voor grote gebouwen spreken we daarom ook vaak van een entreezone waarbij de vloermat als vast entreetapijt geplaatst wordt. We zien hier vaak lengte van 400 cm of langer afhankelijk van het aantal mensen dat dagelijks in en uitloopt.

Ideaal is het om naast een vloermat voor binnen

ook een mat voor buiten te hebben. Je kan hierbij denken aan borstelmaten met aluminium of hard plastic profiel die het grove vuil van de voetzolen borstelen. Deze borstelmatten zijn verkrijgbaar in vele soorten en worden normaal op maat gemaakt. Voor particulier gebruik hebben we een goedkope versie van deze vloermat die we in de maat 40×60 of 50×80 cm kunnen leveren.

Een vloermat met logo

maakt niet alleen uw entree fraaier het benadrukt u eigen uitstraling en geeft kleur aan uw entree. Deze logomatten zijn er in verschillende kwaliteiten voor binnen en buiten. Bedrukt kunstgras is een voorbeeld van een buitenmat met eigen logo. Deze mat is niet alleen functioneel als borstelmat maar ook bestand tegen weer en wind. Tevens voor buiten is de rubber scrape vloermat waarin uw logo in full colour op rubber gedrukt kan worden. Voor bedrijven die de mat iedere avond naar binnen halen de ideale mat, uitschudden, oprollen, en mee naar binnen.

Voor binnen zijn er een groot aantal verschillende type logomatten met uw logo. Druk op de link logomatten voor meer informatie.

 

Matten Online

Matten Online Kopen

Het is steeds eenvoudiger on matten online te kopen maar online kopen kan ook een risico zijn. Er zijn tegenwoordig steeds meer online mattenaanbieders, ze komen maar gaan ook weer. Net als in andere branches denken de meeste snel wat geld te verdien en starten naast de vele andere webshops die ze hebben ook een online deurmatten website. Het aanbod is vaak beperkt en vooral de goedkopere matten worden aangeboden. Goedkoop is immers dat wat verkoopt en wat de online klant zoekt.

Fout, goedkoop is ook vaak duurkoop in het geval van deurmatten. een mat moet niet alleen mooi en goedkoop zijn maar vooral functioneel. Functioneel wil zeggen vuil verwijderen en vocht vasthouden. Als een mat dit doet betekend dit voor u minder vaak schoonmaken, de vloer dweilen, stofzuigen enz. Een kwaliteitsmat die iets duurder is doet dit en bespaard u dus een boel tijd en ergernis aan weer een natte of vuile vloer. Als u dus matten online gaat kopen koop ze dan bij een mattenspecialist die een kwaliteitsassortiment aan matten heeft.  Er zijn ook aanbieders waar u door de bomen het bos niet meer ziet en zoek dan maar eens uit welke mat voor u het beste geschikt is.

Wij bieden u persoonlijk advies afgestemd op uw specifieke situatie. Geen wizard die met ja en nee uw een product adviseert maar echt advies op maat.

Matten online kopen Doet u via www.imatshop.nl

Kokosmat op maat

Kokosmat op maat

kokosmat op maatWij leveren uw kokosmat op maat van de rol gesneden. Kokosmatten leveren we in verschillende diktes, van 18 tot 30 mm. De 18 mm kokosmat is bovendien leverbaar in 9 verschillende kleuren. De beschikbare breedtes in deze maat zijn 80 100 120 en 200 cm. Wij snijden de gewenste lengte voor u op maat af. Let op bestel iets te veel en hou rekening maat een maattolerantie. U dient uw kokosmat zelf op maat te snijden.

Tijdens het snijden zullen er veel vezels loskomen van uw kokosmat, dit is normaal. Na het snijden kunt u het beste de mat uitschudden en met een stofzuiger losse vezels verwijderen. U kunt de gehele kokosmat stofzuigen maar vooral de randen die u gesneden heeft.

De rug van de kokosmat is gemaakt van een vinyl ook bekend als pvc. Door het vinyl mengen we gerecycled vinyl. een Kokosmat krijgt hierdoor een hogere eco waarde. Kokos is immers al een natuurvezel en door gerecyclede materialen toe te voegen worden het meer verantwoorde producten.

Let op kokosmatten blijven natuurvezels en hebben last van slijtage. Door de hardheid van de vezel kun je spreken over een borstelmat. Water is echter geen vriend van deze mat en met nat weer loopt u het risico dat zand aan de voeten blijft plakken en mee naar binnen wordt genomen.

Inloopmatten

Inloopmatten Hele Mooi,

inloopmattenNiet allen Groen, Gele en Rode, maar ook Inloopmatten in Blauw Groen En nog veel meer kleuren. Wij leveren uw inloopmat op maat met naar keuze als wasbare schoonloopmat met rubber rug en rand of als inloopmat van de rol gesneden. Van de rol gesneden kunt u de mat zelf eenvoudig op maar snijden met een scherp stanley mes. Snijden kan via de rug van de mat, rechte lat cm en snijden maar.

Een wasbare inloopmat is een mat die lang heel lang zal meegaan. Tot 1,5 vierkante meter kunt u deze inloopmat bovendien zelf wassen in de wasmachine. Door de mat te wassen zal deze weer helemaal schoon worden en kunt u snel vuil verwijderen. Drogen gaat gewoon in de droger op maximale temparatuur. Deze matten zijn getest op minimaal 100x wassen in een industriële omgeving. dit is ook de reden dat deze matten als huurmatten gebruikt worden. U ziet ze wel als inloopmatten bij uw supermarkt of tankstation. In veel gevallen zijn het dan inloopmatten met logo. De minimale afname voor een op maakt gemaakte logomat is slechts 1 stuk en de kleinste maat is 85×60 cm. U heeft de keuze uit verschillende kwaliteiten en tussen de 32 en 47 kleuren afhankelijk van de kwaliteit.

Er zijn natuurlijk vele soorten inloopmatten en op internet zijn de meeste webshops de goedkoopste. De goedkoopste is natuurlijk een betrekkelijk begrip. als het om een inloopmat gaat is het juist de bedoeling dat de mat functioneel is en vuil en vocht kan opnemen. Goedkoop blijkt dan vaak duurkoop. Matjes van 10-20 euro zijn leuk maar meestal niet functioneel en het gevolg blijft natte vloeren en vuil op uw parketvloer dat krassen achterlaat. Het is verstandiger om voor een iets duurdere mat te kiezen die wel functioneel is, die eenvoudig schoon te maken is en ook nog lang meer kan gaan.

Inloopmatten koop kwaliteit !

 

deurmat

Deurmat Welke Werkt Nu Echt ?

Welke Deurmat werkt er nu echt/ simpel gezegd prijs is vaak het bewijs. De goedkope 8,95 matjes in de bouwmarkt of de speciale aanbieding in de supermarkt hebben maar 1 doel goedkoop zijn en er voor te zorgen dat u deze deurmat koopt. In de praktijk zijn 9/10 keer dit soort matten niet echt bruikbaar als deurmat. Ze staan leuk op de vloer hebben misschien een leuke print maar functioneel zijn ze beperkt.

U koopt een mat toch als effectief middel om vuil te verwijderen en vocht vast te houden. Om dit te kunnen doen heeft een deurmat een aantal eigenschappen nodig die als u het leest het ene en ander duidelijk maken.

deurmatHarde vezels in een deurmat zorgen voor het effectief verwijderen van vuil, een voorbeeld hiervan is een borstelmat met harde vezels. Deze matten zijn ideaal voor buiten om het meer grove vuil te verwijderen. Een ander voorbeeld hiervan is een kunstgras mat, ook deze hebben een goede borstelende werking. Een kokosmat borstelt wel maar verlies ook vezels, tegenwoordig zijn er dechter ook kokosdeurmatten van kunstvezels zoals de coc-crum.

Als deurmat voor binnen is een mat met katoenen pool ideaal om veel vocht op te nemen en vast te kunnen houden. Wij noemen dit droogloopmatten maar veel webshops verkopen dit als schoonloopmat. Een schoonloopmat is voor ons echter een mat met kunstvezel zoals nylon. Ze nemen minder vocht op maar door hun structuur kunnen ze dan weer meer zand en ander vuil opnemen. Om dit te kunnen opnemen moet de mat echter voldoende hoog zijn. Hoe minder hoog des te minder de deurmat kan opnemen. Een open structuur zorgt ook voor meer ruimte om vuil te kunnen opnemen.

Koopt u een nieuwe deurmat kijk dan vooral naar dit soort kleine dingen, ze maken een groot verschil in de effectiviteit van uw deurmat

logomatshop

Logomatshop

logomatshopDe logomatten van logomattenshop de logomatshop van Nederland hebben een dubbele functie, u krijg minder vuil binnen met een logomat, en daarnaast hebben ze een reclamefunctie . De vloermatten zijn kleurecht en slijtvast. Via de geavanceerde chromojet print techniek kan bijna ieder logo in het nylon van de mat geprint worden.

Logomatten met nbr ruber zijn zelfs wasbaar, minimaal 100x. Tot 1,5 vierkante meter zelf te wassen, daarboven kunt u ze laten wassen.

Altijd een fraaie uitstraling met op maat gemaakte logomatten
De ingang van uw bedrijf maakt u fraaier met een op maat gemaakte logomat uit onze logomatshop. Uw eigen logo op een mat zorgt voor een mooie binnenkomer van uw bezoekers.

Betere veiligheid door logomatten
De schoonloop logomatten uit onze logomatshop nemen vuil en vocht op en zorgen voor schonere ruimtes achter de schoonloopmat. Dit beetekend schonere vloeren, lagere onderhoudskosten.

Uw echte kwaliteits logomat bestellen? Neem dan nu contact op met www.imatshop.nl de Logomatshop van Nederland

droogloopmat

Houd uw voeten droog met een goede droogloopmat

Droogloopmatten zijn – zoals de naam al zegt – bedoeld om uw schoenzolen droog te lopen. Deze matten zijn gemaakt van sterk absorberend katoen en hebben vaak een antisliprug van vinyl. Zo blijft de mat stevig liggen en kunt u met drie keer vegen uw schoenzolen al droog hebben.Schoonloopmatten
Hoewel u een schoonloopmat ook als droogloopmat kunt gebruiken, zijn er toch verschillen tussen beide typen matten. Een droogloopmat is zoals gezegd voornamelijk bedoeld om uw schoenzolen droog te lopen. Een schoonloopmat daarentegen is vooral bedoeld om uw schoenzolen schoon te maken. Ook in materiaal is er een verschil tussen deze twee typen matten. Droogloopmatten zijn zoals gezegd vaak gemaakt van katoen omdat dit veel vocht opneemt, terwijl schoonloopmatten zijn gemaakt van kunstvezel. Deze kunstvezels, vaak nylon of polypropyleen, nemen niet zoveel vocht op als katoen. Wilt u droge voeten, dan kunt u dus het beste kiezen voor een droogloopmat.

Voordelen van droogloopmatten
Zoekt u een goede deurmat voor een bedrijfsgebouw, dan is een droogloopmat zeker geschikt. Deze soort mat neemt zeker 90% op van het vocht dat anders naar binnen wordt gelopen. Wanneer u voor dit type mat kiest, kan dit dus flink schelen in de schoonmaakkosten van uw kantoor. Daarnaast zorgt een droogloopmat ook voor meer veiligheid omdat natte en gladde vloeren worden voorkomen. Om deze redenen is deze soort mat ook geschikt in uw eigen huis. Zorg er wel voor dat u de katoenen mat regelmatig stofzuigt, omdat deze vuil minder goed opneemt dan vocht.

droogloopmatKleuren en maten
Droogloopmatten zijn verkrijgbaar in diverse maten en groottes, speciaal op maat gemaakt of zo van de rol. Het maakt dus niet uit of u een mat zoekt voor een smalle deur of een brede dubbele voordeur. Tevens kunt u kiezen voor diverse kleuren en patronen, waardoor uw deurmat echt geen saaie mat hoeft te zijn. Er is namelijk altijd wel een mat met een kleur of patroon die bij uw interieur past. Het voordeel van het kiezen van een vloermat met een patroon erin is dat u niet snel kunt zien dat de mat vies is geworden. Veel patronen verbloemen namelijk het vuil op de mat. Wilt u een persoonlijke noot toevoegen, dan kunt u ook kiezen voor een deurmat met tekst om bijvoorbeeld uw bezoekers te verwelkomen. Kortom, er is altijd wel een geschikte mat te vinden die aan uw wensen voldoet.

Kopen:
In een deurmatshop op internet kunt u dit soort matten kopen.

floorwindo

Floorwindo een Nederlands Product.

floorwindo a1Vloerreclame is relatief niet maar is nog steeds een te weinig gebruikt medium om reclame te maken. Floorwindo is een voorbeeld van een mat die als vloerreclame gebruikt kan worden. De mat is gemaakt uit verschillende delen.

De transparante bovenplaat met anti slip patroon zit vast aan de rand. Door de bovenkant op te tillen kunt u eenvoudig en snel een poster wisselen. De onderkant heeft een anto slip patroon dat er voor zorgt dat de floorwindo op de meeste ondergronden goed blijft liggen.

Let op floorwindo is een perfect product als u regelmatig van poster gaan wisselen, iedere maand een nieuwe aanbieding bijv. Voor eenmalig gebruik is de floorwindo naar verhouding te duur en adviseren we een reclamemat of promotiemat.

De floorwindo is uitsluiten leverbaar in 3 formaten:

  • 4A4
  • A1
  • A0

De A0 en 4A4 zijn leverbaar in de zogenaamde next generation. De A1 Versie is leverbaar in de nieuwste versie, Nr 5.

Regelmatig krijgen we de vraag of we ook floorwindos in andere formaten kunnen leveren, helaas is dit productietechnisch niet mogelijk. Deze vloerreclame matten worden met matrijzen gemaakt waar een dik prijskaartje aan hangt.

Wat bij een afname van 500 stuks wel mogelijk is, is een speciale kleur. Wij kunnen de floorwindo dan leveren met uw eigen huiskleur. Daarnaast is het ook mogelijk om een logo in de rand te persen, een zogenaamde embosment, ook hiervoor zijn minimale hoeveelheden nodig.

Bestellen gaat eenvoudig via de webshop, de prijzen zijn inclusief verzendkosten en koopt u meer krijgt u natuurlijk korting.

Floorwindo is een in Nederland ontwikkeld product dan ook in Nederland wordt gemaakt. Geen import uit Azie maar goede Nederlands ontwerp en productie.

In de shop van www.imatshop.nl treft u naast de florwindo nog andere matten aan, dit zijn bijv bedrukte derumatten van tapijt, logomatten voor binnen, of een bedrukt kunstgras voor buiten maar ook een bedrukte rubber mat